Oikeanlaista dynamiikkaa

wewantmore4

Tuttavapiirissämme on useampikin visuaalisen alan työläinen, joka rentoutuu Vain elämää -hittisarjan parissa. Mutta – astetta haasteellisempi illanjouduttaja on Ylen We Want More -sarja. Hajonneet, eronneet ja karanneet bändit yhteentuova formaatti saa paatuneenkin ryhmätyöläisen kiemurtelemaan olohousuissaan.

wewantmore3

Kwan äänestää viittaamalla. Ensin äänestys, sitten keskustelu.  Level Up - Työrutiinit peliksi -kirjan kirjoittaja Sonja Ängeslevä olisi yhtyeen toiminnasta mielissään. Kuvassa yllä ikoniseksi muodostunut

Kwan äänestää viittaamalla. Ensin äänestys, sitten keskustelu. Level Up – Työrutiinit peliksi -kirjan kirjoittaja Sonja Ängeslevä olisi yhtyeen toiminnasta mielissään. Kuvassa yllä jo ikoniseksi muodostunut “muutosvastarinnanpuuska” Miljoonasateen riveistä.

Sarjassa on koukuttava elementti. Se onnistuu esittelemään (tai käsikirjoittamaan) liikeyritysoppaiden tykittämät malliesimerkit ryhmätyöstä ja sen haasteista. Missä on päätöksistä peukuttaminen Don Huonot? Missä roolien kierrättäminen Mascara? Pitäisikö bändileireihin kutsua laulunopettajan sijaan yritysneuvoja ja työnohjauksen konsultti?

Tehonrakentajat -tiimistäkin löytyy vannoutuneita sarjan seuraajia. Ja tietenkin, painimme toisinaan ryhmädynamiikan suhteen samoilla tatameilla. Muutosvastarinnan puuskat, päällepäsmäröinti ja luottamuspula ja muut We Want More:sta tutut oikut ovat tuttuja. Mutta vain hetkellisesti. Me sentään kierrätämme puheenjohtajuutta joka kokouksessa!

Osan ajasta onnistumme olemaan kuin Neon 2, tai niin, 5.

2 thoughts on “Oikeanlaista dynamiikkaa

  1. sonja

    Onpa hyvä blogi, kiitti viittauksesta muhun / kirjaani. Sitä kautta löysin tehonrakentajat. Ja tulen takaisin :) tsemppiä!

    1. admin Post author

      Kiitos! Olemme saaneet pelillistämisestä monta kahvipöytäkeskustelua aikaiseksi. Mielenkiintoista on se, että luovan alan tekijöinä nostamme pelillistämisestä meille merkittäviksi tekijöiksi ne seikat, joilla voi luoda jämäkkyyttä ja selkeyttä toimintaamme. Monet jäykemmät organisaatiot puolestaam saattavat etsiä ja löytää pelillistämisestä rentoutta ja joustoa. Loppujen lopuksi saatamme pitää samoja käytänteitä tehokkaina, mutta näkökulmamme on eri. Toiset etsivät samoista keinoista rajoja, toiset vapautta.

Comments are closed.