Monthly Archives: April 2015

Trendikkäät tehovärit ’15

Kevät/kesä 2015 on sävymaailmaltaan puuteroitua, pehmeämpää ja pestympää kuin aiempina kausina. Värit ovat himmeitä ja ”auringon haalistamia” (Trendivärit kevät/kesä 2015) No eivät ole, jos olet nörtti tai Tehonrakentaja!

Syaani ja magenta ovat tämän kauden tech-värit. Kuituloginen shampoo, seksikäs älypuhelin, kliffa Yleisradion puheohjelma tai Tesoman Taidehallin kukkalaite. Ne kaikki vannovat tämän kevään voittamattoman väriyhdistelmän nimeen. Miten käy Tehonrakentajien? Vaihtuuko ryhmän keltamusta ulkoasu Titanik-gallerian näyttelyn jälkeen?

fibralogy_elvital

samsung-galaxy-s6-introduction

liekki_kioski_cyan_magenta

valo_savu_tesoma

Boing boing boing – going international

tehonrakentajat_tukholma_700x1053_93_0
Tehonrakentajat Impola, Laukkanen ja Torvinen piipahtivat Tukholman Supermarket -taidemessuilla 16.4. Ulkojäsenenä ja valokuvaajana toimi Miska Allonen. Mihin kiinnitimme huomiota? Banaaninkuoret taiteessa on in. Niitä saattoi löytää useammastakin messuständistä. Toinen huomio: Messukarkkia ei jaettu kuin kahdessa messukohteessa: Circulations Centralin (Malmö) ja Galleri Verklighetenin (Umeå) pisteessä. Hyvä Malmö! Hyvä Umeå!

Kevät etenee Tukholmassa kukonaskelin. Kolmas trendivinkki tuleekin suoraan Södermalmin aurinkokaduilta: saunanlauteita muistuttavat terassirakenteet on edelläkävijän valinta.

tehonrakentajat_tukholma_700x464_925_3

tehonrakentajat_tukholma_700x464_925_5

Olemme viimeaikoina hahmotelleet Tehonrakentajien tulevaisuutta. Onko Tehonrakentajista kansainvälisille tantereille? Läpitunkeva tehopuhe on ilman muuta globaali ilmiö. Toisaalta Tehonrakentajat perustuu vahvasti kielelliselle ketteryydelle ja kotoperäiselle sketsiperinteelle. Onko rallienglanti ainoa vaihtoehtomme, jos haluamme kansainvälistyä tyylikkäästi? Kuinka luoda älykästä, mutta kepeää taide-englantia?

Kielivyyhdin purkaminen täytyy aloittaa Tehonrakentajat -nimestä. Suomen kielen sana teho kattaa valtavan merkitysperheen. Teho venyy moneen. Sitä voi käyttää rinnakkain silloin, kun kyseessä ovat henkilökohtaiseen tuottavuuteen ja valtiolliseen energiantuotantoon liittyvät ongelmat. Se kuuluu suomen kielen perussanastoon niin tieteessä, taloudessa kuin elämänhallintaopeissa. Englanninkielen efficacy on paljon suppeampi. Teho-käsitteen sisältö saa eri painotuksia riippuen sen käännöksestä. Lähtökohtia käännöstyöhön on paljon: power, efficacy, efficiency, effectiveness, capacity, force, optimal. Jokainen vaihtoehto tuntuu jokatapauksessa tekevän hallaa alkuperäisnimelle.

Mikko Meriläinen toteaa Apulannan englanninkielistä tuotantoa käsittelevässä arviossa: “On yksinkertaisesti paljon tehokkaampaa karjua “Sä et vittu ansaitse mua” kuin “You don’t fucking deserve me”, koska englanniksi niin moni on sen jo sanonut” (Soundi 09/2002). Sitä on kuvataiteilijaryhmänkin hyvä pohtia ennen käännöshommiin ryhtymistä.

tehonrakentajat_tukholma_700x464_925_1

tehonrakentajat_tukholma_700x1053_8

tehonrakentajat_tukholma_700x464_925_7

tehonrakentajat_tukholma_700x466_726_9

Kuvat: Miska Allonen

Mainoslauseita vaalien jälkeen

Tehonrakentajien salaiset kansiot aukeavat jälleen.
Markkinointiosastomme 6 jäsentä loi yhdessä Titanik-gallerian näyttelyn mainoskuvaston. Äärimmäisen tuottelias ryhmä loi niin paljon materiaalia, että päätimme luovuttaa osan julisteista uuden vaalikauden kulttuuri-Suomelle.

Nyt printterit laulamaan!

englantikuva

englantikuva4

englantikuva2

englantikuva5

englantikuva3

englantikuva7

englantikuva10

keyToSuccess

englantikuva8

mainoskuva-future

Suuri avajaispäiväkuvasto

Vietimme menestys-teemaisen Tehonrakentajat näyttelyn avajaisia 9.4. Titanik-galleriassa Turussa. Näyttely on nyt avoinna 3.5. asti.

Tällä kertaa tehotiimissä tapahtui jotain ihmeellistä: teholaiset ehtivät valmistautua juhlahumuun! Näyttelyn ripustuksen ja avajaisten välillä oli aikaa henkilökohtaiseen tehostautumiseen. Power nap, suomalainen suihkuvesi ja kultainen kynsilakka – siinä on menestyvän kuvataiteilijan kauneusresepti.

Tehonrakentajille tuttuun tyyliin suunnittelimme avajaisruuan teemaan sopivaksi. Tällä kertaa emme taltioineet juhla-antimia, mutta voimme paljastaa menun näin kirjallisessa muodossa. Inspiraationa toimi Hemuloordin “Mitä ottaisit autiolle saarelle Johanna?” -installaation kultaiset banaanit. Menestysnäyttelyn makupaletti koostuu tuoreesta ja kuivatusta banaanista. Pehmeän suutuntuman tarjoaa makea banaanivaahtomakeinen.

Nappaa siis banaani haluamassa muodossa ja tempaudu avajaistunnelmaan seuraavan kuvatarjottimen verran!

tehonrakentajat_menestys_avajaiset_titanik

tehonrakentajat_menestys_ulkona

tehonrakentajat_rahapyramidit_avajaiset

titanik_impola_torvinen_ai_phoshop

torvinen_most_influental_people

laukkanen_whitening_system4

titanik_laukkanen_whitening_system3

tehonrakentajat_laukkanen_whitening_system_ilta

tehonrakentajat_whitening_system_valotaulu

titanik_valaistu_julkisivu

Suuri ripustuskuvasto

Pystytimme näyttelyä Turussa Titanik-galleriassa 6.4.-9.4. Näyttely on nyt avoinna.

Ripustimme muun muassa: rahaa, saippuahampaita ja kultaisia banaaneja. Pystytyksessä on lisäksi käytetty esimerkiksi seuraavia tuotteita: 12 ja 24 V led-nauhaa (sininen ja rgb), Raspberry Pi -tietokoneita, aaltopahvia (10 m), 120 kiloa hienoa hiekkaa (raekoko n. 0,6 mm), kymmeniä C++ -kielen for-silmukoita, Scotch yleisteippiä (19 mm X 33 mm), rca-bnc -adaptereita, lateksimaalia (muun muassa museonpunainen) ja Ikean hyllynpidikkeitä (malli: Ekby Lerberg).

impola_rahapyramidi_titanik_torvinen_hyvonen

torvinen_impola_ripustus_titanik
laukkanen_whitening_system_titanik

hyvonen_maliniemi_seina_titanik

maliniemi_kiiruhda_hitaasti_ripustus

torvinen_tehonrakentajat_video_seina_titanik

tehonrakentajat_aura_joki_impola_torvinen

impola_torvinen_ruokatauko_titanik

torvinen_muuntaja_titanik

hyvonen_impola_hemuloordi_titanik

tehonrakentajat_ripustus_laukkanen_hemuloordi_titanik

hemuloordi_johanna_veistos_titanik

hemuloordi_tukiainen_kasvot_titanik

laukkanen_whitening_system_maliniemilukee

Tehonrakentajat Titanik-galleriassa 10.4.-3.5.2015

Tule Turkuun! Siellä menestytään!

Tehonrakentajat -avajaisia vietetään Titanik-galleriassa jo 9.4. klo 18 alkaen.

Tarjoamme nyt nopean etuna makupaloja tulevasta näyttelystä kaikille internetin käyttäjille. Löydä kuvakimarasta tutut Tehis-tyypit ja virittäydy aitoon tekemisen meininkiin!

torvinen_maliniemi_titanik

maliniemi_info_turun_taideakatemia

maliniemi_infomies_editointi

laukkanen_torvinen_hammas_led

laukkanen_tesoma_hopeaspray

torvinen_rapberry_pi_tesoma

laukkanen_studio_vinamold

laukkanen_inspiraatio_hammas

laukkanen_hammas_led

impola_allonen_titanik

laukkanen_hammas_installaatio

hemuloordi_palmu_titanik