Monthly Archives: March 2015

Ihanat ateljeet

hemuloordi_kipsivalu2

Taiteilijoiden työhuoneisiin liitetään roppakaupalla romantiikkaa. Sisustusunelmat ammentavat teollisuusmiljöistä ja loft-estetiikasta. Tiptop-työhuone koostuu konkelosta peikonlehdestä, eriparisista kahvimukeista, retrolehtipinoista ja puhtaan antiikkisista tai räikeän kitsisistä kipsivaloksista. Siellä täällä voi pilkottaa taulunkulma jos toinenkin.

Eikö ilmiö ole vielä tuttu? Luovien alojen tilamässäilyn makuun voi päästä valokuvaaja Todd Selbyn ylläpitämässä klassikkosivustolla The Selbyssä.
Kotimaisiin studioihin voi puolestaan tutustua Jenni Ropen Studio Visit tai Otso Kantokorven Taiteilijatiloja -teosten kautta.

tehonrakentajat_tyohuone

Silloin kun harmoniaa rakennetaan huolella, herää myös epäilys ja huikea todistelunhalu. “Kulissien takana on lihaa, elävä ihminen ja elävää elämää! Pölyä, kuolaa ja pinttyneitä tahroja!” Jos sisustusblogien aitoutta, rohkeutta, ironiantajua ja auktoriteettia punnitaan kuivaustelinehaasteella, niin kuinka käydään karhunpainia työhuoneblogien kanssa? Uskallatko ajatella – miltä näyttää ruma ateljee?

Tehonrakentajat-jäsenistöllä on työhuoneita Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Mainostettakoon jo nyt: ne ovat ihania. Mutta toisinaan ne ovat myös vähän rumia ja kömpelöitä. Tampereen tiimin tilassa natisee kulmastaan pahkikuluneet työtuolit ja ikkunoissa kahisee pankkikerhot.
Helsingissä veistäjä testaa standardivessan vesipisteen ja tupakkaparvekkeen vetokykyä.

maliniemi_tyohuone

maliniemi_aurajoki

Lähimmäksi aitoa työhuone-eleganssia pääsee Fanni Maliniemen tämänhetkinen studiotila Turussa. Aurajokinäkymä, paljas tiiliseinä ja loputtomat taidepinojen välissä luikertelevat kulkuväylät ovat boheemin sisustajan ihastus.

Useimmiten näkymä työhuoneiden liepeillä on kuitenkin tämä:

hemuloordi_kipsivalu

Lopuksi sisustusvinkki suoraan pirkanmaalaisten taiteilijoiden työhuoneilta: valotulppaanikimput tulevat! Luotettavien lähteiden mukaan niitä on bongattu kolmesta työtilasta Tampereelta. Kuvalähteessämme loistaa autenttiset valotulppaanit Tesoman Taidehallilta.

valotulppaanit_tesomantaidehalli

Tehonrakentajat suosittelee: Risto-Pekka Blomin Teemapuisto (2015)

Screenshot 2015-03-22 08.47.15

On voimaannuttavan sunnuntaimeditaation aika. Suosittelemme eheyttävää hetkeä Tampereen elokuvafestivaalileilla voittaneen videoteoksen parissa. Risto-Pekka Blomin Teemapuiston (2015) päähenkilö on on Tampereella “miinusviirusmiehenäkin” tunnettu figuuri. Katso, kuinka miinusviirusmies tekee elämänsä näyttelijäsuorituksen.

Opit omistamaan. Et ole velkaa kellekään. Tulet saamaan kaiken.

Kiihkeimmät sunnuntaisuorittajat ehtivät nähdä Teemapuiston tänään Future Shorts Finlandin ja AV-arkin yhteisnäytöksessä Olohuonenäyttelyssä (osoite: Rauhankatu 13 A 7, Helsinki)! Näytökset sunnuntaina klo 13.45 & 16.15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.