Monthly Archives: October 2014

Tehoa ei ole koskaan liikaa

sivu1_160914 1

“Tehoa ei koskaan ole liikaa, harvoin edes tarpeeksi.”
MB, Supertietokone omalle pöydälle, vertailu: Tehokkaat pöytätietokoneet, 09/14

“Sen sijaan Ykkösmies on työnsä puolesta tottunut “äkkiherätyksiin” puhelinsoitoilla. Niinpä nykyään, mikäli minun pitää herättää Ykkösmies tehokkaasti ja nopeasti, soitan yksinkertaisesti hänen kännykkäänsä. Mies pomppaa joka kerta jalkeille välittömästi ja sataprosenttisen hereillä.”
Cougar Woman, Unenlahjoista, oksentavista koirista ja tiimityöskentelystä, viitattu 15.10.2014

sivu1_160918

“Suomalainen rakentamiskulttuuri suosii tehokkuutta, mikä on koodisana kaikelle ahtaalle, rumalle, ikävälle, mielikuvituksettomalle ja sarjatuotannosta tulevalle. Kansalaiset hyväksyvät tämän, kun eivät tiedä paremmasta.”
HS, Annamari Sipilä, Suomessa rakennetaan ahdasta, rumaa, ikävää ja mielikuvituksetonta, eikä kansa tiedä paremmasta, viitattu 23.10.2014

“Hiotun lasin, kuten muunkin käsi- ja jälkityönä tehdyn lasin kohtalona oli jäädä 1930-40 -luvulla alkaneen lasinvalmistuksen tehostamisen jalkoihin. “–” Hiomisessa kuitenkin tavoitellaan mahdollisimman tehokasta valon taittumista lasista. Siksi kristallilasiin on hiottu, tavallaan leikattu, sileitä ja geometrisiä pintoja, taitteita ja kulmia.”
Glorian Antiikki, Hiottu vai kaiverrettu?, Antti Kaijalainen, 09/14

“Tehokkain mainonta ei lähde liikkeelle tuotteen vahvuuksista, vaan siihen liittyvistä ikävistä tai noloista puolista, Marko Parkkinen sanoo.”
ANNA, Kun kerran halvalla saa, Miia Siistonen, 16.10.2014

handicrafts_energy

“Suomessa puhutaan aina hieman hymyillen saksalaisesta tehokkuudesta, mutta minusta Suomi alkaa olla enemmän saksalainen kuin Saksa itse. Korostamme niin paljon tehoa, että olemme kadottaneet ihmiset ja persoonat.”
Klaus Haapaniemi, kirjassa Matkanopas, Saku Tuominen ja Risto Kuulasmaa, 2011

Kuvat: Lahden III Julistebiennale 3.5.-29.7.1979, Lahden Taidemuseon julkaisu. Ylhäältä alas: Hristo Alexiev, Maciej Szemplinski, Herbie Kastemaa.

Heikko signaali: kädenpuristus

Follow my blog with Bloglovinlahti_oulu-tai-seura

Galleria Uuden Kipinän vieraana on Oulun Taiteilijaseura (26.10 asti, Lahti). Olemme keskittyneet viime aikoina taltioimaan kädenpuristuksia. Siksi toteamme, että näyttelyn kutsukortti on vähintään ajanmukainen.

Tehis-linssin läpi katseltuna Lahden näyttelyn esillepanosta jäi erityisesti mieleen Hannu Ahosolan Rahakansalaiset. Reaktiomme teossarjaan oli niin helpon iloinen, että melkein nolostuimme.

Kättelystäkö megatrendi? Ensimmäiset heikot signaalit on voinut jo bongata vuosi sitten Linnassa ja etenkin sen ulkopuolella.

Kättelymestariryhmä Skandinavian Punks kertoo toiminnastaan Galleria Rajatilassa 5.11.

Kohti käsipäivän illankoittoa!

Oikeanlaista dynamiikkaa

wewantmore4

Tuttavapiirissämme on useampikin visuaalisen alan työläinen, joka rentoutuu Vain elämää -hittisarjan parissa. Mutta – astetta haasteellisempi illanjouduttaja on Ylen We Want More -sarja. Hajonneet, eronneet ja karanneet bändit yhteentuova formaatti saa paatuneenkin ryhmätyöläisen kiemurtelemaan olohousuissaan.

wewantmore3

Kwan äänestää viittaamalla. Ensin äänestys, sitten keskustelu.  Level Up - Työrutiinit peliksi -kirjan kirjoittaja Sonja Ängeslevä olisi yhtyeen toiminnasta mielissään. Kuvassa yllä ikoniseksi muodostunut

Kwan äänestää viittaamalla. Ensin äänestys, sitten keskustelu. Level Up – Työrutiinit peliksi -kirjan kirjoittaja Sonja Ängeslevä olisi yhtyeen toiminnasta mielissään. Kuvassa yllä jo ikoniseksi muodostunut “muutosvastarinnanpuuska” Miljoonasateen riveistä.

Sarjassa on koukuttava elementti. Se onnistuu esittelemään (tai käsikirjoittamaan) liikeyritysoppaiden tykittämät malliesimerkit ryhmätyöstä ja sen haasteista. Missä on päätöksistä peukuttaminen Don Huonot? Missä roolien kierrättäminen Mascara? Pitäisikö bändileireihin kutsua laulunopettajan sijaan yritysneuvoja ja työnohjauksen konsultti?

Tehonrakentajat -tiimistäkin löytyy vannoutuneita sarjan seuraajia. Ja tietenkin, painimme toisinaan ryhmädynamiikan suhteen samoilla tatameilla. Muutosvastarinnan puuskat, päällepäsmäröinti ja luottamuspula ja muut We Want More:sta tutut oikut ovat tuttuja. Mutta vain hetkellisesti. Me sentään kierrätämme puheenjohtajuutta joka kokouksessa!

Osan ajasta onnistumme olemaan kuin Neon 2, tai niin, 5.

Menestyssuggestio

IMG_2543

Askel 1. Osta kultamaalia.

IMG_2669

IMG_2602

Askel 2. Visioi ja seuraa suunnannäyttäjiä. Lehdet pöydällä: Harper’s Bazaar, (September, 1987) ja Elle (May, 1987).

IMG_2618

Askel 3. Rakenna kultastrategia.

IMG_2931

IMG_2869

Askel 4. Toteuta visiot ja strategiat sidosryhmiesi huippujen kanssa.

Tehonrakentajien vuoden 2015 teema on menestys. Aloitimme ensimmäiset testi- ja studiokuvaukset Tesoman Taidehallilla Tampereella. Menestysstudiomme koostui pääasiallisesti raksavaloista, savisäkeistä ja palapeileistä. Kaluston rikkaudella emme vielä kilpaile valokuvaajaheimolaisten kanssa. Onneksi henkilöresurssimme ovat sitäkin laadukkaammat!

Käsimalleiksi torstain kuvauspäivälle saimme muun muassa Guggenheim-projektz -yhtyeestä tunnetut Tiina Vanhapellon ja Tomi Leppäsen (kuvassa ylhäällä). Tehonrakentajat suosittelee näitä Tampereen säveltaiteen platinaluokan kädentaitajia kaikille mainoskuvausten edustajille! Julkaisemme makupaloja varsinaisista kuvauksista loppuvuoden aikana.

Hyvinvointia Turussa

Kaavio: www.tykypaiva.net

Kaavio: www.tykypaiva.net

Tehonrakentajat-tiimi ylläpiti työkykyään kuluneena viikonloppuna Turussa. Ruotsin risteilylle asti emme päässeet, mutta onnistuu se työn laadukkuuden, merkityksellisyyden ja palkitsevuuden tehostaminen Turussakin. Nokkelimmat voivat löytää kuvakimarasta Tehonrakentajien ensi kevään näyttelypaikan. Onko se stadion? Olemmeko liittyneet Suomen kuntotalkoisiin?

arvonkorjaajat

suomimies_seikkailee

titanik_julkisivu

matti_titanik

mummo_turku

turun_taidemuseo

Lokakuun menoherkku: Heidi Hemmilän Finlandia

hemmila_finlandia2

Tehonrakentajat -menovinkki löytyy jälleen tuttuun tyyliin omasta leiristä. Heidi Hemmilän yksityisnäyttely Galleria Katkossa (Galleria Kapriisin alakerta, Tampere 01.10.14 – 26.10.14) on megamix äärimmäisille kansallistunteille. Näe tuttuja kasvoja ja iki-ihania klassikkokohtauksia, suoraan Euroopan Suomesta.

Näyttely on myös eräänlainen joutsenlaulu Tampereelle – Kalkussa ja Tesoman Taidehallissakin hetken työskennellyt Hemmilä muuttaa kuumaliimoineen Helsinkiin. Tehonrakentajat -jäsenet vaikuttavat parhaillaan siis kolmessa kaupungissa: Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Nyt alkaa kokousmatkojen syksy 2014! 1. tehotapaaminen on jo sovittu Turkuun.

hemmila_finlandia3
hemmila_finlandia1

Uuden Tesoman aatto

IMG_2132

nordea

saastopankki

Tesoma uudistuu ja Tehonrakentajat seuraa muutosta aitiopaikalta. Vanha kaavaa toistaa itseään: murenevien rakenteiden reunoilta löytyy tilaa taiteelle. Kalkun teollisuusalueen työpisteen jälkeen tunnemme olevamme mannerlaattojen törmäyspisteessä. Nykyinen tilamme on ihana, edullinen ja purku-uhan alla. Häätö tulee, ennemmin tai myöhemmin, mutta olemme päättäneet kääntää väliaikaisuuden eduksemme. Tehonrakentajat seuraa “Tessun” tilannetta uteliaana ja keskusteluun osallistuen.

Emme ole yksin! Tesoman uutta kriittistä massaa edustavat tuoreet työhuonekollegamme. Uuteen “Tesoman Taidehalliin” kuuluvat Laura Impolan, Laura Laukkasen ja Ismo Torvisen lisäksi Hinni Huttunen, Jemina Lindholm, Emmi Nieminen ja Mirja Kurri. Taidehalli seuraa uuden Tesoma-kuvan rakennusprosessia. Löytyykö Tesomasta Laila Pullisen alttariveistoksen lisäksi tilaa muulle taiteelle?

Tutustu Tesomaan vaikka heti seuraavalla viikolla 6.10 alkaen.

2014-10-02 17.23.57

2014-10-02 17.24.10