Monthly Archives: November 2013

TehoSuomi-katugallup päivä 1

Tänään Tehonrakentajat jalkautuivat jälleen kadulle kyselemään millaista Tehokkuutta löytyykään tästä mie-kielisestä kaupungista. Tehokkaita värejä ja paikkoja löytyi taas runsaasti. Tehopisteitä keräsivät mm. joukkoliikenne, karjalainen mielenlaatu, Eksoten laskutus sekä jouluvalot.

Tehokkaiden asioiden metsästystä luvassa vielä lisää huomisen päivän ajan.

valot

Tehonrakentajat kiittävät Lappeenrantaa seurasta. Tänään oli viimeinen näyttelypäivä HoiSiessä ja huomenna Tehonrakentajat siirtyvät kohti seuraavia haasteita, eli tammikuun Rajatilan näyttelyä Tampereella. Mutta huomenna voit siis vielä bongata meidät Lappeenrannan katukuvasta!

Heidi Hemmilä, Alla Aatamin asun, 2013

Tehonrakentajat loppurysäys Lappeenrannassa

lpr_tehoputki

Piiloviestien mestarit, Tehonrakentajat, ovat saapuneet Lappeenrantaan.

Näyttely on auki galleria Hoi Siessä vielä torstaina 28.11. klo 12-18.
Muista! Osa Tehonrakentajista työskentelee Lappeenrannassa perjantaihin 29.11. asti.

Oletko jo kuullut galleria Hoi Siestä? Lue lisää täältä.

Harkittu piiloviesti vai viaton sattuma? Tehonrakentajien teemaväreihin voi törmätä perilappeenrantalaisessa ympäristössä.

Harkittu piiloviesti vai viaton sattuma? Tehonrakentajien teemaväreihin voi törmätä perilappeenrantalaisessa ympäristössä.

7 tapaa saavuttaa 8. tapa

Tehonrakentajat etsivät jatkuvasti totuutta tehokkuudesta. Tänään jaamme Tehonrakentajille uuden tuttavuuden, 90-luvun self-help-kaanonin kultapojan Stephen Coveyn ajatuksia. The 7 Habits of Highly Effective People on hitti, joka versoi ilmestyttyään myös kohdennettuja teho-oppaita perheille ja teineille (The 7 Habits of Highly Effective Families, 1997 ja The 7 Habits of Highly Effective Teens, 1998).

Aina ei edes 7 tapaa tehokkuuteen riitä: Covey julkaisi The 8th Habit -oppaan 2000-luvulla täydentämään luomaansa tehokavalkaadia.

Covey saattaa olla meille uusi tuttavuus, mutta tamperelaisille se ei sitä ole. Kirjaston saatavuustiedot sen kertovat: The 7 Habits of Highly Effective People on lainassa – kaikkialla. Eikä ihme, suomalaisille kirjaa ei markkinoida vain tehokkuusoppaana, vaan kirjan nimen käännös: “Tie menestykseen : 7 toimintatapaa henkilökohtaiseen kasvuun ja muutokseen” lupaa vielä enemmän.

Tamperelaiset etsimässä tietä menestykseen.  Tehonrakentajien on odotettava vuoroaan.

Tamperelaiset etsimässä tietä menestykseen. Tehonrakentajien on odotettava vuoroaan.


Kultamunavertauksia ja tehosanastoa: siitä on Coveyn metodi tehty. Bongaa videolta muun muassa tehopuheesta tutut termit: “proaktiivinen”, “synergia” ja “win-win-tilanne”.

Wau-arkkitehtuuria Lappeenrannasta

heidi_tori

talo_lpr

Lappeenrannan keskustan arkkitehtuurin opaskartta jättää muutaman kohteen mainitsematta. Betonibrutalismi ja tehoneliöt ovat kuin tätä vuodenaikaa varten suunniteltuja. Tehonrakentajat eivät voineet jättää avajaisviikonloppunaan tallentamatta osaa kaupunkikuvasta.

Alla kuvassa Laura Laukkanen jatkaa videoperformanssiaan “Kupla” Lappeenrannan kaupungintalon edessä. Kuvaus Heidi Hemmilä.

lpr_031113_pieni

Sesam aukene!

IMG_3173

IMG_3237

IMG_3186

IMG_3194

Olemme Lappeenrannassa! Näyttelyn ripustaminen on kolmiulotteista palapeliä. Verhoja, teippejä, veistosjalustoja. Tavaroita autoon, tilasta toiseen ja laatikosta lattialle. Paloja katoaa, niitä puuttuu ja ne loksahtelevat toisiinsa.

Toisinaan näyttelyä täytyy katsoa jopa ikkunan takaa ymmärtääkseen, mitä onkaan tekemässä. Kuvassa ikkunan takana Tehonrakentaja-Torvinen.